Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

TASR ponúkne správy z regiónov, volebných centrál i priebežné výsledky

Na snímke nápis TASR na aute pred budovou, v ktorej sídli Tlačová agentúra Slovenskej republiky na Dúbravskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na portáli TERAZ.SK je vytvorená špeciálna webová stránka, ktorá bude zverejňovať vybrané správy o priebehu volieb aj výsledky priebežného sčítavania hlasov v okrskoch.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) ponúkne počas volebného víkendu bohatý spravodajský servis. Všetky informácie v súvislosti s predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré budú 30. septembra, sú označované haedlinom Voľby23 a kľúčovým slovom SR-voľbyNRSR23.

Vedúca domácej redakcie TASR Viera Kvasňovská konštatovala, že v domácom servise okrem správ týkajúcich sa politických strán v posledných týždňoch ponúkli aj špeciálny spravodajský seriál, ktorý voličom sprostredkoval informácie o spôsobe a priebehu hlasovania.

"V rámci doplnenia informácií o programoch sme v domácom servise uverejnili anketové rozhovory s predstaviteľmi kandidujúcich strán, pričom priestor dostali všetky kandidujúce subjekty," spresnila vedúca redakcie. Spravodajstvo je doplňované aj dokumentačnými materiálmi a štatistickými údajmi o doterajších voľbách na Slovensku.

"Redaktori domáceho spravodajstva a fotoreportéri budú intenzívne mapovať volebný víkend na celom Slovensku. Zachytíme volebný akt troch najvyšších ústavných činiteľov. Zameriame sa aj na monitoring diania vo volebných centrálach, sprostredkujeme atmosféru aj vyjadrenia predstaviteľov po zverejnení neoficiálnych výsledkov. V servise budeme zverejňovať správy o priebežných výsledkoch z údajov Štatistického úradu SR," uviedla Kvasňovská.

Na portáli TERAZ.SK je vytvorená špeciálna webová stránka, ktorá bude zverejňovať vybrané správy o priebehu volieb aj výsledky priebežného sčítavania hlasov v okrskoch. TASR TV odvysiela po uzavretí volebných miestností diskusnú reláciu, ktorej hosťom bude politický analytik a komentátor Juraj Hrabko. Relácie budú môcť záujemcovia sledovať aj na Facebooku a YouTube.

Okrem toho TASR TV prinesie i živé prenosy z volebných centrál politických strán. V nedeľu 1. októbra odvysiela priamy prenos tlačovej konferencie Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán, ktorá vyhlási oficiálne výsledky parlamentných volieb.

V nasledujúcom období bude TASR prinášať povolebné rokovania politických strán a prinášať aktuálne informácie o zostavovaní koalície a kreovaní parlamentu a vlády SR.