Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Televízie v súvislosti s úmrtím Vaša Patejdla menia program

Vašo Patejdl. Foto: TASR archív

RTVS informovala, že o 17.30 h sa na RTVS :24 bude vysielať mimoriadna relácia Interview :24, v ktorej bude hosťom Miroslava Frindta hudobný kritik a publicista Juraj Čurný.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Televízie upravili svoj program, aby si pripomenuli zosnulého hudobníka Vaša Patejdla. Vyplýva to z ich stanovísk, ktoré TASR zaslali.

RTVS informovala, že o 17.30 h sa na RTVS :24 bude vysielať mimoriadna relácia Interview :24, v ktorej bude hosťom Miroslava Frindta hudobný kritik a publicista Juraj Čurný. Jednotka večer o 20.30 h odvysiela relácie Legendy popu a Neskoro večer. Verejnoprávna RTVS označila Patejdla za jednu z najväčších hudobných a speváckych legiend.

Televízia Markíza sa rovnako rozhodla uctiť si jeho pamiatku a v sobotu o 20.30 h odvysiela filmovú klasiku Fontána pre Zuzanu, v ktorej zaznejú jeho hity. V nedeľu (20. 8.) popoludní o 15.40 h bude tento film odvysielaný aj na Jednotke.

Patejdl zomrel v sobotu v noci vo veku 68 rokov. Bol hudobníkom, skladateľom, aranžérom, spevákom a dlhoročným členom skupiny Elán.