Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Teroristické útoky v Paríži zamestnajú branno-bezpečnostný výbor NRSR

Gábor Gál. Archívna snímka. Foto: TASR/František Iván

Terorizmus nie je problém iba Francúzska, ohrozuje celý svet. Poslanci by mali dostať informáciu o tom, ako je Slovensko pripravené čeliť hrozbe terorizmu, povedal poslanec Mosta - Híd Gábor Gál.

Bratislava 25. januára (TASR) - Nedávne teroristické útoky v Paríži zamestnajú v utorok 27. januára branno-bezpečnostný parlamentný výbor. TASR to potvrdil poslanec za Most-Híd Gábor Gál, ktorý rokovanie žiadal.

"Terorizmus nie je problém iba Francúzska, ohrozuje celý svet. Poslanci národnej rady by mali dostať informáciu o tom, ako je Slovensko pripravené čeliť hrozbe terorizmu," myslí si Gál.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v súvislosti s teroristickými útokmi v Európe povedal, že na Slovensku sú rizikové osoby v súčasnosti podstatne lepšie monitorované.

"Sú kategórie ľudí, cudzincov, ale možno niekedy aj našich občanov, ktorí sú na našom území a správajú sa iracionálne, zvláštne, správajú sa tak, že vyvolávajú pochybnosti o tom, či by v budúcnosti nemohli náhodou krajine niečo vyviesť. Dávame všetky veci dohromady tak, aby Slovensko pre prípad, že by sa niečo podobné mohlo vyskytnúť, bolo lepšie pripravené," uviedol Fico.

Slovenská informačná služba však dnes podľa premiéra kladie najväčší dôraz na účinnú medzinárodnú spoluprácu predovšetkým v oblasti výmeny informácií.

Útoky islamistov v Paríži (7. až 9.1.) si vyžiadali celkovo 17 obetí na životoch. Okrem redakcie Charlie Hebdo sa ich terčom stal aj supermarket s kóšer potravinami a hliadka mestskej polície. V kauze útokov už padlo niekoľko obvinení.