Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V Thajsku zadržali hľadaných Slovákov

Thajská polícia v stredu 27. júla 2016 zadržala hľadaných Slovákov Michala G. (39) a Mariána S. (39), ktorých vypátrala v spolupráci s Národnou ústredňou Interpol Bratislava. Okrem toho, že sú v pátraní, mali porušiť aj thajské imigračné predpisy. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Na snímke Michal G. Foto: TASR - Interpol

Národná ústredňa Interpol Bratislava intenzívne pracuje na odovzdaní osôb slovenským justičným orgánom.

Bratislava 28. júla (TASR) - Thajská polícia v stredu (27.7.) zadržala hľadaných Slovákov Michala G. (39) a Mariána S. (39), ktorých vypátrala v spolupráci s Národnou ústredňou Interpol Bratislava. Okrem toho, že sú v pátraní, mali porušiť aj thajské imigračné predpisy. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Na Michala G. vydal Okresný súd v Nitre medzinárodný a európsky zatýkací rozkaz. "Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu sprenevery a thajská polícia ho zadržala na ostrove Ko Samui. Podľa vyšetrovateľa mal spreneveriť prostriedky nemocnice vo výške viac ako 500 tisíc eur," uviedol Slivka. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

"Na Mariána S. vydal medzinárodný aj európsky zatykač Okresný súd v Banskej Bystrici. Obvinený je zo zločinu hrubého nátlaku a obzvlášť závažného zločinu vydierania. Thajská polícia ho zadržala v provincii Nakorn Ratchasima. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na doživotie," informoval Slivka.

Národná ústredňa Interpol Bratislava intenzívne pracuje na odovzdaní osôb slovenským justičným orgánom.