Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Timmermans sa bude na Slovensku venovať témam zelenej ekonomiky

Komisár pre Európsku zelenú dohodu Frans Timmermans, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Podpredseda exekutívy EÚ bude diskutovať za okrúhlym stolom s ekologickými influencermi, predstaviteľmi mimovládnych organizácií a ambasádormi klimatického paktu.

Brusel/Bratislava 2. februára (TASR) - Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Frans Timmermans, ktorý je zodpovedný za Európsku zelenú dohodu, navštívi 3. a 4. februára Slovensko. V stredu to potvrdila EK. Bude diskutovať s politikmi, spoločnosťami a aktérmi občianskej spoločnosti o prechode na klimaticky neutrálnu ekonomiku a o príležitostiach, ktoré zo zmeny pre Slovensko vyplývajú.

Podpredseda exekutívy EÚ sa vo štvrtok (3. 2.) stretne s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, premiérom Eduardom Hegerom, podpredsedníčkou vlády pre investície Veronikou Remišovou, ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom a ministrom životného prostredia Jánom Budajom. Večer bude diskutovať za okrúhlym stolom s ekologickými influencermi, predstaviteľmi mimovládnych organizácií a ambasádormi klimatického paktu.

Jeho piatkový program je určený diskusiám za okrúhlym stolom so sociálnymi a ekonomickými partnermi o príležitostiach a výzvach Európskej zelenej dohody, legislatívneho balíka Fit-for-55 a možnostiach, ktoré pre Slovensko prináša zelená transformácia.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)