Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Tisíceurovej podpore pre nezamestnaných poslancov možno odzvonilo

Foto: TASR - Štefan Puškáš

Zmenu by privítal aj poslanec za Most-Híd Ivan Švejna.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady SR, ktorí stratia svoju prácu, možno časom prídu o možnosť poberať približne tisíceurovú podporu v nezamestnanosti. Štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini (Smer-SD) pripustil, že "v rámci odstraňovania deformácií v oblasti odvodov a dávok" sa bude diskutovať aj o úprave týchto dávok.

"Nie je naším záujmom pol roka platiť niekomu dobrú dovolenku," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike. K zmenám dôjde podľa jeho slov po diskusiách s rezortom práce. Zdôraznil, že sa netýkajú len poslancov. Dodal zároveň, že ak by on prišiel o funkciu, na úrad práce by nešiel.

Zmenu by privítal aj poslanec za Most-Híd Ivan Švejna. Nerozumie tomu, aký má zmysel, aby si štát dovolil platiť bývalým poslancom bez práce vyše 1000 eur v čistom, keď na to nemá. Poukázal tiež na to, že odídení poslanci dostali aj dvojmesačné odstupné. "A to má byť na to, aby si našli prácu," zdôraznil s tým, že on, keby už nebol poslanec, na úrad práce by nešiel.