Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

To, čo sa stalo, je desivé, priznal priamo z Bruselu prezident KOZ

Na archívnej snímke prezident KOZ Jozef Kollár. Foto: TASR - Michal Svítok

Situácia v meste je veľmi napätá a neprehľadná. Pre TASR to priamo z Bruselu uviedol prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Jozef Kollár.

Bratislava/Brusel 22. marca (TASR) - Situácia v meste je veľmi napätá a neprehľadná. Pre TASR to priamo z Bruselu uviedol prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Jozef Kollár.

Kollár je v belgickej metropole na zasadaní Výkonného výboru Európskej odborovej konfederácie (EOK). "Miesto, kde rokujeme, je v blízkosti oboch staníc metra, kde nastali výbuchy," referoval. "Momentálne sme prerušili rokovania a ostávame podľa odporúčaní v budove, kde sa zasadnutie koná," informoval Kollár. Ulice centra Bruselu sú podľa jeho slov vyprázdnené. "Momentálne nefunguje žiadna doprava, dokonca ani taxíky nepremávajú," uviedol.

Priznal, že z udalostí je v šoku. "Našťastie z hotela do budovy, kde rokujeme, nemáme ďaleko, takže sme išli pešo a všimli sme si len otrasy, ktoré vychádzali z metra," povedal. O výbuchoch v metre i na letisku sa dozvedel až na mieste zasadnutia EOK. "Všetky tie miesta, kde explózie nastali, poznáme, pohybujeme sa na nich často. Aj preto je to, čo sa stalo, pre mňa naozaj desivé," priznal prezident KOZ.