Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Tomáš hovorí o podpore Hlasu pre zmeny v RTVS

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Skonštatoval, že do pripomienkovania sa môžu zapojiť všetky dotknuté strany a Hlas-SD sa definitívne vyjadrí k podpore až pri finálnej podobe zákona.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. marca (TASR) - Hlas-SD podporuje zmeny v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS), k zákonu sa definitívne vyjadrí pri jeho finálnej verzii. Vyhlásil to podpredseda Hlasu-SD a minister práce Erik Tomáš v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Poslanec Národnej rady (NR) SR za PS Štefan Kišš to odmieta. Hovorí o snahe vlády mocensky ovládnuť verejnoprávnu inštitúciu.

"Hlas-SD podporuje zmeny v RTVS, pretože RTVS neplní svoj verejnoprávny účel. Podporuje aj personálne zmeny, aj zmeny týkajúce sa hospodárenia, aj zmeny týkajúce sa štruktúry. Ale, samozrejme, chceme počkať na finálnu verziu zákona," povedal Tomáš. Skonštatoval, že do pripomienkovania sa môžu zapojiť všetky dotknuté strany a Hlas-SD sa definitívne vyjadrí k podpore až pri finálnej podobe zákona.

"Pre mňa je nepochopiteľné, prečo by vláda mala mať vplyv na verejnoprávnu televíziu," zdôraznil Kišš. Hovorí o účelovej výmene riaditeľa RTVS pred koncom jeho funkčného obdobia. Odmieta tiež tvrdenia, že by sa okolo RTVS aktuálne nič nedialo. Tvrdí, že líder SNS Andrej Danko otvorene hovorí o ovládnutí obsahu inštitúcie. Kišš kritizoval aj vyjadrenia predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho.