Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Trestné oznámenie M. Kotlebu na A. Danka je už v rukách polície

Na archívnej snímke Marián Kotleba. Foto: TASR Branislav Račko

ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankove vyhlásenia, že predstaviteľom ĽSNS vyhlasuje vojnu a návrhom zákona chce docieliť rozpustenie strany.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Trestné oznámenie predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu na predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) za údajné nebezpečné vyhrážanie postúpila Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave polícii. TASR o tom v piatok informoval hovorca KP v Bratislave Michal Šúrek.

"Vo veci trestného oznámenia Mariana K. (bolo doručené z Generálnej prokuratúry SR 11. októbra na KP v Bratislave, pozn. TASR) proti Andrejovi D. pre podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania podľa Trestného zákona bola 17. októbra uplatnená výberová príslušnosť Krajskej prokuratúry v Bratislave. Toho istého dňa bolo uvedené trestné oznámenie odovzdané na vybavenie vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uviedol pre TASR Šúrek.

ĽSNS trestným oznámením reagovala na Dankove vyhlásenia, že predstaviteľom ĽSNS vyhlasuje vojnu a návrhom zákona chce docieliť rozpustenie strany. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko minulý týždeň avizoval, že si hodlá splniť svoju občiansku povinnosť a pôjde dať vysvetlenie príslušným orgánom v súvislosti s trestným oznámením.