Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Ľudová platforma chce spoločného kandidáta na šéfa Trnavského kraja

Zľava predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, predseda KDH Ján Figeľ a predseda Most-Híd Béla Bugár. Foto: TASR/Pavel Neubauer

KDH zvažuje, že by do volieb predsedu kraja postavilo exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika.

Bratislava 17. januára (TASR) - Strany Ľudovej platformy KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd budú v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) hľadať spoločného kandidáta na predsedu kraja. Uvažujú aj o možnosti spoločnej kandidačnej listiny pre voľbu poslancov kraja. TASR to potvrdil Gábor Gál z Mosta-Híd, ktorý sa zúčastnil na rokovaní krajských predstaviteľov strán Ľudovej platformy v TTSK.

"Dohodli sme sa, že budeme hľadať spoločného kandidáta na predsedu TTSK a tiež sa budeme zaoberať možnosťami postavenia spoločnej kandidačnej listiny na poslancov," uviedol Gál, ktorý verí, že Ľudová platforma postaví spoločného kandidáta na predsedu.

KDH zvažuje, že by do volieb predsedu kraja postavilo exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Gál potvrdil, že sa o tomto mene na rokovaní hovorilo, avšak nič nie je uzavreté. Dodal, že aj bugárovci majú do rokovaní čo ponúknuť. "Máme kandidátov, ktorých vieme dať do pľacu," povedal pre TASR Gál. O menách hovoriť nechce. "Je to predčasné," poznamenal.

Rokovanie o voľbách do vyšších územných celkov, ktoré sa uskutočnia tento rok, sa konalo v stredu 16. januára. Informovala o tom dnes hovorkyňa Mosta-Híd Zuzana Bačiak Masaryková. Uviedla tiež, že krajská organizácia strany Most-Híd okrem strán Ľudovej platformy ešte na jeseň minulého roku oslovila aj SMK. Strana Józsefa Berényiho však podľa Bačiak Masarykovej zatiaľ nereagovala na výzvu sadnúť si za spoločný rokovací stôl.