Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Tuzex Vianočného bazára chalaňov ponúka aj lístky do divadla

Na snímke herec Marián Miezga pečie palacinku počas tradičného predvianočného podujatia - Vianočného bazáru chalaňov v Bratislave 10. decembra 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Vďaka charitatívnej dražbe si nového majiteľa nájde pádlo a prilba z olympiády v Riu od olympijských víťazov Ladislava a Petra Škantárovcov.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Bratislavský V-klub na Námestí SNP je od piatka (9.12.) dejiskom štvordňovej charitatívnej akcie Vianočný bazár chalaňov. Známi slovenskí herci Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab (tento rok bez Juraja Kemku) počas víkendu predávajú vyzbierané veci, ktoré im v piatok venovali dobrí ľudia. Výťažok z predaja poputuje na podporu vybraných charitatívnych projektov. Okrem širokého sortimentu darov od verejnosti - od drobných predmetov, cez lyže, lyžiarske topánky, snoubordovú obuv až po ski poukážky, wellness poukazy, knihy, CD albumy či filmy na DVD, sa však v rámci už 7. ročníka bazára dajú kúpiť formou dražby aj suveníry od slovenských športovcov.

Vďaka charitatívnej dražbe si nového majiteľa nájde pádlo a prilba z olympiády v Riu od olympijských víťazov Ladislava a Petra Škantárovcov. Majster sveta a olympijský víťaz v rýchlej chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth venoval svoje tričko s podpisom. Vydražiť sa dá aj hokejový dres Black Hawks od Mariána Hossu či darček od tenistky Dominiky Cibulkovej. Dražba sa koná do 12. decembra na www.aukcie.sk.



Tuzex Vianočného bazára chalaňov v priestoroch V-klubu ponúka aj lístky na divadelné predstavenia. Vstupenky darovalo domovské divadlo chalaňov Astorka Korzo'90 a balíčky s umením i divadlo Teatro Tatro. Každý obsahuje knihu a vstupenky na ktorékoľvek predstavenie tohto divadla počas leta 2017. Športovci si na bazári nájdu značkové mikiny, súpravy, lopty a tašky. Nezabudli ani na milovníkov výtvarného umenia. V sekcii gastro sa potešia priaznivci vína, nechýba nakladaný hermelín a povestné Miezgacinky - palacinky z dielne Maja Miezgu.

Charitatívna akcia vyvrcholí v pondelok (12.12.) Vianočným žúrom chalaňov v Starej Tržnici o 18.30 h. Na veľkej koncertnej párty vystúpia známe skupiny, speváci, herci a iné osobnosti, ktoré budú hrať a spievať naživo bez nároku na honorár. Medzi pozvanými sú aj umelci z Česka, účasť prisľúbili Vojtěch Dyk a David Koller. Slovenské kapely budú reprezentovať Billy Barman, Polemic, Horkýže Slíže. Predstaví sa aj zaujímavá kombinácia Katarzia + Martin Valihora + Marek Minárik, Beáta Dubasová. Orchester Big Band Tona Popoviča bude sprevádzať viacerých spevákov či hercov. V programe figuruje Soňa Norisová + Vilo Csontos, Marcel Palonder, Marián Labuda ml., Eva Pavlíková, Ľuboš Kostelný, Milan Ondrík + Martin Nahálka, Zuzana Šebová + Zuzana Porubjaková, Bratislavský chlapčenský zbor a ďalší. Večerom budú sprevádzať Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab.

Cieľom Vianočného bazára chalaňov je finančne a zážitkovo podporiť štyri vybrané projekty. Tento rok sa vyzbierané peniaze rozdelia medzi občianske združenia Svetielko, Equity, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom - Levoča a projekt občianskeho združenia Wellgiving - dakujeme.sk. Informácie o podujatí a projektoch, ktoré chalani podporia, sú na www.vianocnybazarchalanov.sk.