Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Tvrdenia D. Lipšica sú podľa Krajňáka vymyslené a nepodložené

Na snímke nezaradený poslanec NRSR Daniel Lipšic Foto: TASR/Martin Baumann

"Firmy, ktoré vlastním, alebo som vlastnil v minulosti, nemajú so subjektmi, ktoré spomína poslanec Lipšic (Medical Group, či investičná skupina Penta) nič spoločné," uviedol podnikateľ Krajňák.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Tvrdenia poslanca Daniela Lipšica (nezaradený), ktorými dokazoval podnikateľské aktivity skupiny Penta v Belize, pričom spomenul aj podnikateľa Mariána Krajňáka, sú vymyslené a nepodložené. Vyhlásil to dnes Krajňák s tým, že zvažuje právne kroky.

"So spoločnosťou Medical Group a ani s aktivitami investičnej skupiny Penta nemajú moje podnikateľské aktivity nič spoločné. V investičnej skupine Penta som ukončil pracovný pomer k 30. aprílu 2012. V Pente som pracoval ako investičný manažér," zdôraznil v stanovisku Krajňák. Podľa svojich slov sa viac ako dva roky venuje výhradne vlastným podnikateľským aktivitám, a to hlavne v oblasti nákupu a predaja nehnuteľností, v maloobchode a v agropodnikaní.

"Bol som vlastníkom spoločnosti WALSALL HOLDINGS LTD, tak ako som vlastníkom aj iných firiem a svoje vlastníctvo nijak neskrývam a nemaskujem. Odvodzovať od faktu, že na nejakej adrese v Belize City sídlia firmy, to, že tieto firmy vykonávajú spoločné podnikateľské aktivity, je scestné," odkázal Lipšicovi. Podľa Krajňáka to dokazuje úplnú ignoranciu a neznalosť zo strany autora týchto výrokov.

"Firmy, ktoré vlastním, alebo som vlastnil v minulosti, nemajú so subjektmi, ktoré spomína poslanec Lipšic (Medical Group, či investičná skupina Penta) nič spoločné a týkajú sa výhradne mojich vlastných podnikateľských aktivít," dodal Krajňák.

Lipšic v pléne parlamentu povedal, že tvrdenie finančnej skupiny Penta o tom, že nemá žiadne podnikateľské aktivity v Belize, sa dá vyvrátiť jednoduchým pohľadom do Obchodného registra. "Na rovnakej adrese ako schránkoví vlastníci spoločnosti Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd., teda na Mapp street 1 v Belize City, totiž sídli aj spoločnosť, ktorej stopy preukázateľne vedú k predstaviteľom Penty," uviedol Lipšic.

Podľa neho ide o WALSALL HOLDINGS LTD., ktorá bola do januára tohto roku spoločníkom slovenskej firmy K-ONE, s. r. o. "Konateľom K-ONE, s. r. o., je od apríla 2014 Marián Krajňák, rodinný príslušník spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka. Spoločnosť K-ONE, s. r. o., sídlila od júna 2012 do apríla 2013 na Einsteinovej 25 v Bratislave - v DIGITALPARKU. Marián Krajňák pôsobil v mnohých spoločnostiach vlastnených Pentou (Dôvera, PPC, VSŽ INŽINIERING, Penta Investments)," doplnil opozičný poslanec.