Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Členka Červeného kríža: Dôležité je dať utečencom pocit bezpečia

Na archívnej snímke z 27. februára 2022 vojnoví utečenci z Ukrajiny na hraničnom priechode Ubľa-Malyj Bereznyj. Foto: TASR - František Iván

Medzi prichádzajúcimi sú podľa jej slov všetky vekové kategórie. Na hraniciach už stretla mladú matku len s päťdňovým dieťaťom či rodinu s malými deťmi a starými rodičmi

Ubľa 15. marca (TASR) – Vojnoví utečenci z Ukrajiny hľadajú v stanoch Slovenského Červeného kríža (SČK) na hraničnom priechode v Ubli teplo, jedlo a objatie. Pre TASR to povedala Ingrid z územného spolku SČK v Snine s tým, že najdôležitejšie je dať prichádzajúcim pocit bezpečia.

"Aj keď prídu väčšinou veľmi unavení, po tom, čo u nás pobudnú dve-tri hodinky, odchádzajú akoby 'oživení' a idú ďalej," povedala Ingrid, ktorá na hranici, spolu s ďalšími troma kolegami, pracovala v utorok dopoludnia.

Medzi prichádzajúcimi sú podľa jej slov všetky vekové kategórie. Na hraniciach už stretla mladú matku len s päťdňovým dieťaťom či rodinu s malými deťmi a starými rodičmi. "Boli takí utrápení" priblížila s tým, že aj napriek emočnému vypätiu si musia v SČK zachovať profesionalitu.