Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO: Údajný člen piťovcov Marek O. skončil vo väzbe

Na snímke Marek O. z gangu piťovcov prichádza na rozhodovanie o väzbe na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici 30. septembra 2016. Foto: TASR - Branislav Račko

Národná kriminálna agentúra ho zadržala v utorok (27.9.) v bratislavskom Lamači v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zobral dnes obvineného Mareka O. do väzby. Národná kriminálna agentúra ho zadržala v utorok (27.9.) v bratislavskom Lamači v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a hrubého nátlaku. Má ísť o osobu prepojenú so zločineckým gangom piťovcov, dokonca s odsúdeným šéfom skupiny piťovcov Jurajom Ondrejčákom mal aj podnikať.



Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) navrhoval vzatie obvineného Mareka O. do väzby z dôvodu, aby nemohol utiecť alebo skrývať sa, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Sudca ŠTS napokon akceptoval dôvody kolúznej a preventívnej väzby, útekovú nie. Voči rozhodnutiu podal prokurátor ÚŠP sťažnosť a podal ju aj obvinený. Rozhodovať tak bude v najbližších dňoch Najvyšší súd SR.



Juraj Ondrejčák a Marek O. spolu figurujú v spoločnosti Baresto, s.r.o., so sídlom na Studenohorskej ulici v Lamači. Firma je od júna tohto roka v konkurze.

Ondrejčák si momentálne odpykáva 16-ročný trest vo väzení za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Piťovci sa podľa názoru súdu venovali obchodom s drogami a vyberaniu výpalného.