Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Údajný člen košického podsvetia a podpaľač Ján T. je znova za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V piatok polícia urobila niekoľko domových prehliadok vrátane bytu, kde býva Ján T. Toho vlani prepustili z väzenia po odpykaní 7,5-ročného trestu za podpálenie kasína počas pokrového turnaja.

Banská Bystrica 2. marca (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes takmer tri hodiny rozhodoval o väzbe troch mužov, ktorých v piatok (27.2.) počas rozsiahlej policajnej akcie zadržala Národná kriminálna agentúra na Dominikánskom námestí v Košiciach. Medzi nimi je aj údajný člen košického podsvetia a bývalý príslušník francúzskej cudzineckej légie Ján T. Sudca obvinených zobral do väzby, aby nemohli ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

Muži sú obvinení z prípravy úkladnej vraždy a podvodu. Ako informoval Košický Korzár, v piatok polícia urobila niekoľko domových prehliadok vrátane bytu, kde býva Ján T. Toho vlani prepustili z väzenia po odpykaní 7,5-ročného trestu za podpálenie kasína počas pokrového turnaja.

"Všetci obvinení podali proti rozhodnutiu o väzbe sťažnosť," uviedla dnes právna zástupkyňa Jána T. Kristína Piovarčiová. O ich sťažnosti v najbližších dňoch rozhodne Najvyšší súd SR.