Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Palkovič chce prioritne posilniť hlavné piliere ÚDZS

Na snímke Michal Palkovič. Foto: TASR Jaroslav Novák

Palkovič sa stal šéfom úradu 7. februára. Na poste nahradil Renátu Bláhovú.

Bratislava 14. februára (TASR) - Predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Michal Palkovič chce prioritne posilniť tri hlavné piliere úradu, teda sekciu dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou, sekciu súdneho lekárstva a patologickej anatómie a sekciu dohľadu nad zdravotným poistením. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚDZS Monika Hudecová.

"Budem naďalej pracovať odborne a zodpovedne, o čo som sa celý čas môjho bezmála 25-ročného pôsobenia v zdravotníctve usiloval. Som presvedčený, že úrad bude vo svojich činnostiach plynulo pokračovať a naďalej bude potvrdzovať svoju nezastupiteľnú úlohu v sektore zdravotníctva," uviedol Palkovič.

Hudecová priblížila, že úrad bude pokračovať v posilnení svojej pozície ako odbornej autority pri hodnotení poskytovanej zdravotnej starostlivosti pacientom, v elektronizácii svojich činností a zabezpečení dostupnosti údajov pre spolupracujúce inštitúcie. Zamerať sa chce aj na rozvoj pracovísk súdneho lekárstva a patologickej anatómie. S cieľom systematicky, transparentne a adresne vykonávať kontrolu nad hospodárnosťou, účelnosťou a efektivitou využívania zdrojov verejného zdravotného poistenia bude úrad zároveň budovať moderné štruktúry dohľadu nad zdravotným poistením.

Palkovič sa stal šéfom úradu 7. februára. Na poste nahradil Renátu Bláhovú.