Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Ukrajinské deti darovali P. Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini privítal 86 detí z Luhanskej oblasti v priestoroch NR SR. Deti si prezreli rokovaciu sálu a ostatné priestory parlamentu. Na snímke predseda NR SR Peter Pellegrini (vľavo) si preberá darček od detí. Foto: TASR

Deti z vojnovej Luhanskej oblasti, ktoré sú na rekreačnom pobyte v Účelovom zariadení Častá-Papiernička, darovali predsedovi Národnej rady SR Petrovi Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz.

Bratislava 28. marca (TASR) - Deti z vojnovej Luhanskej oblasti, ktoré sú od nedele (22.3.) na rekreačnom pobyte v Účelovom zariadení Častá-Papiernička, darovali predsedovi Národnej rady SR Petrovi Pellegrinimu vlastnoručne vyrobený obraz. V piatok (27.3.) boli na prehliadke v budove parlamentu.

kód:


"Z príbehov, ktoré mi deti rozprávali, som mal až zimomriavky. Som však rád, že ich pobyt sa podarilo tak rýchlo zorganizovať, a som rád, že tieto deti na Slovensku aspoň na chvíľu zabudnú na hrôzy, ktoré museli prežiť," povedal. Pellegrini privítal deti v NR SR krátkym príhovorom v ich rodnej reči. Deväťdesiat detí sa stretlo aj s poslancami zo Skupiny priateľstva s Ukrajinou za účasti jej predsedu Mikuláša Krajkoviča, informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Rekreačný pobyt pre deti z vojnovej zóny na Ukrajine ponúkol veľvyslancovi Ukrajiny Olehovi Havašimu sám Pellegrini. Počas ich pobytu, ktorý je súčasťou slovenskej humanitárnej pomoci Ukrajine, je pre nich pripravený bohatý program. Deti už napríklad navštívili Divadlo SĽUK či prehliadli si Bratislavu.