Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Zomrel mladý vedecký pracovník, chemik Branislav Husár

Branislav Husár Foto: SAV

Húževnatosť tohto mladého cieľavedomého človeka so srdcom vedca ocenili aj Ernst Mach štipendiom, ktoré odštartovalo jeho kariéru na Technickej univerzite vo Viedni.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Vo veku 33 rokov náhle zomrel 17. septembra vedecký pracovník, chemik Dr. Branislav Husár. Dnes o tom informovala na svojej stránke Slovenská akadémia vied (SAV).

Branislav Husár vyštudoval organickú chémiu na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského. Hneď po nástupe na Ústav polymérov SAV väčšiu časť svojho doktorandského štúdia realizoval v Clermont-Ferrand vo Francúzsku, kde aj úspešne obhájil titul PhD. V rámci európskeho projektu absolvoval mesačný študijný pobyt v Pise.

Húževnatosť tohto mladého cieľavedomého človeka so srdcom vedca ocenili aj Ernst Mach štipendiom, ktoré odštartovalo jeho kariéru na Technickej univerzite (TU) vo Viedni. Úspešne sa tam etabloval a nasledoval jeho ďalší úspech v podobe Marie Curie štipendia. Okrem vlastných projektov participoval na ďalších zahraničných programoch a zúčastňoval sa aj na významných konferenciách pod vedením profesora Roberta Lišku z TU Viedeň, kde sa potvrdili vysoké kvality mladého vedca.

Okrem vedeckej činnosti sa Husár venoval aj ďalším záľubám, ako turistika, beh a cyklistika.

Posledná rozlúčka s Branislavom Husárom sa konala 21. septembra v evanjelickom kostole v Martine.