Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

ÚMS: Situácia v súvislosti s migrantmi v SR vyvoláva napätie a obavy

Na snímke nelegálni migranti. Foto: TASR - Henrich Mišovič

ÚMS zorganizovala online stretnutie so štátnym tajomníkom rezortu vnútra Martinom Královičom a ďalšími zástupcami štátu. Tí informovali o zásadných opatreniach, ktoré vláda SR prijala.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Situácia v súvislosti s prechodom a zotrvávaním migrantov na Slovensku vyvoláva napätie a obavy u obyvateľov miest. Primátori dotknutých miest požadujú intenzívnejšiu komunikáciu na lokálnej úrovni a preventívne konanie, aby sa situácia ďalej nezhoršovala. TASR to uviedla hovorkyňa Únie miest Slovenska (ÚMS) Daniela Piršelová.

"Našou úlohou teraz je správať sa vecne a racionálne, aby sme aktuálnu situáciu dokázali upokojiť. Chceme byť pre štát partneri, sme pripravení spolupracovať a pomáhať udržať túto napätú situáciu pod kontrolou," zdôraznil prezident ÚMS Richard Rybníček.

ÚMS v tejto súvislosti zorganizovala online stretnutie so štátnym tajomníkom rezortu vnútra Martinom Královičom a ďalšími zástupcami štátu. Tí informovali o zásadných opatreniach, ktoré vláda SR prijala. Okrem iného o nasadení armády prioritne v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji a návrhu na zmenu zákona o pobyte cudzincov. Rovnako pripomenuli, že doteraz neboli hlásené žiadne porušovania zákona, žiadna trestná činnosť či priestupok zo strany migrantov.