Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Úrad vlády vyplatil na menšinovú kultúru viac ako dva milióny eur

Foto: Úrad vlády SR

Vyplatená čiastka presahuje polovicu alokovaných finančných prostriedkov určených pre prvú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Úrad vlády SR (ÚV SR) a Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny k dnešnému dňu vyplatil už 2.021.100 eur pre 416 žiadateľov na 745 projektov dotačného programu Kultúra národnostných menšín 2014. TASR o tom informoval Tlačový odbor ÚV SR.

Podľa jeho informácií vyplatená čiastka presahuje polovicu alokovaných finančných prostriedkov určených pre prvú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie. "V súčasnosti je ďalších 110 zmlúv na 299 projektov v procese predbežnej finančnej kontroly, čo znamená, že finančné prostriedky na projekty budú vyplatené v najbližšom období," uviedol Tlačový odbor ÚV SR.

Ten tvrdí, že práve vďaka týmto financiám sa podarilo na Slovensku usporiadať množstvo podujatí, festivalov, ako je aj Menšinové kultúrne leto 2014 v Bratislave, a zabezpečiť vydávanie rôznych publikácií.

Úrad vlády SR a Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny vyplácajú podľa Tlačového odboru ÚV SR dotácie žiadateľom už od konca marca. Ako ďalej uviedol, proces podpisovania zmlúv a ich úhrada Úradom vlády pokračuje nepretržite, za predpokladu flexibility a promptnosti, aj na strane žiadateľov. "V tejto súvislosti konštatujeme, že na Úrad splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny doteraz stále nebolo doručených 66 zmlúv od žiadateľov na 202 projektov. Zároveň pripomíname, že Úrad vlády SR na návrh splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny ako gestora zverejnil 18. júna 2014 druhú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Kultúra národnostných menšín na rok 2014. Termín predkladania žiadostí je do 19. augusta 2014," spresnil Tlačový odbor ÚV SR.