Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Určili víťaza súťaže na dodanie tabuliek s EČ, zmluvu brzdí námietka

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Do súťaže sa prihlásili štyria uchádzači vrátane súčasného dodávateľa tabuliek Turčan Delta. Najlepšiu ponuku podľa MV SR predložila firma SPM - Security Paper Mill.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR už vyhodnotilo ponuky z verejného obstarávania na výrobu a dodanie tabuliek s evidenčným číslom (EČ). Na prvom mieste sa umiestnila česká firma SPM - Security Paper Mill. Kontrakt však rezort zatiaľ podpísať nemôže, dôvodom je námietka vznesená po otvorení obálok. Vyplýva to z informácií zverejnených na elektronickej tabuli a stanoviska MV SR.

"Keďže po otvorení obálok bola v rámci procesu verejného obstarávania podaná ďalšia námietka, o ktorej aktuálne Úrad pre verejného obstarávanie ešte právoplatne nerozhodol, ministerstvo vnútra zatiaľ nemôže podpísať kontrakt s úspešným uchádzačom," vysvetlil tlačový odbor. O obsahu zmluvy s dodávateľom bude informovať až po jej uzavretí.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) však informoval, že v danej veci vydal rozhodnutie 17. decembra. "Konanie o námietkach zastavil, keďže navrhovateľ nezložil kauciu. O tom, že úrad v danej veci rozhodol, bolo informované ministerstvo vnútra, keďže rozhodnutie úradu mu bolo doručené v piatok (17. 12.), teda ešte v deň vydania rozhodnutia,“ pre TASR povedal predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Do súťaže sa prihlásili štyria uchádzači vrátane súčasného dodávateľa tabuliek Turčan Delta. Najlepšiu ponuku podľa MV SR predložila firma SPM - Security Paper Mill. "Uchádzač splnil všetky požiadavky verejného obstarávateľa na predmet zákazky, podmienky účasti v rámci predmetného verejného obstarávania a na základe uplatnenia kritéria na vyhodnotenie ponúk a v súlade s výsledkom elektronickej aukcie sa umiestnil na prvom mieste v poradí úspešnosti ponúk, keďže ponúkol najnižšiu cenu," zdôvodnilo ministerstvo.

MV SR vyhlásilo súťaž na obstaranie tabuliek s evidenčným číslom v novembri 2020. Pre opakované námietky sa predĺžil pôvodný vlaňajší decembrový termín na predkladanie ponúk takmer o rok. Predpokladaná hodnota zákazky predstavuje viac ako 27,7 milióna eur bez DPH.

Predchádzajúcu súťaž, ktorú v auguste 2019 vyhlásilo ešte bývalé vedenie, ÚVO nariadil vzhľadom na diskriminačné podmienky zrušiť.