Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Ústavný súd SR zavedie náhodné elektronické prideľovanie spisov

Ústavný súd SR Foto: TASR/František Iván

S využívaním náhodného elektronického prideľovania spisov by sa malo začať najskôr v marci, presnejšie v deň nadobudnutia účinnosti prílohy k Rozvrhu práce ÚS SR na rok 2016.

Košice 25. decembra (TASR) – Na Ústavnom súde (ÚS) SR začnú v budúcom roku s náhodným elektronickým prideľovaním spisov sudcom. Plénum ÚS už schválilo za týmto účelom technické a programové prostriedky. Tie boli implementované do informačného systému ÚS v rámci realizácie projektu Elektronizácia služieb ÚS SR.

S využívaním náhodného elektronického prideľovania spisov by sa malo začať najskôr v marci, presnejšie v deň nadobudnutia účinnosti prílohy k Rozvrhu práce ÚS SR na rok 2016. V nej budú upravené podrobnejšie organizačné a technické podmienky používania schválených technických a programových prostriedkov.

Aktuálne končiaci projekt Elektronizácia služieb ÚS SR trval viac ako dva roky, nenávratný finančný príspevok s podporou eurofondov naň predstavuje 3,5 milióna eur. Umožní sa ním elektronická komunikácia s účastníkmi konania, a to od podania žiadosti alebo návrhu na začatie konania cez elektronické prideľovanie spisov, sprístupňovania spisov v elektronickej podobe účastníkom konania, až po elektronické rozhodnutia a elektronické doručovanie verejných listín.