Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NA ÚTEKU A BEZ AUTA: Našli vozidlo bývalého policajta B. Drevenáka

Boris Drevenák. Foto: PZ SR - KR Bratislava

Najvyšší súd SR na utorňajšom (8. 10.) pojednávaní zamietol odvolanie Drevenáka voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho v marci odsúdil na 17-ročný trest odňatia slobody.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Polícia našla auto niekdajšieho policajta Borisa Drevenáka, ktorý je právoplatne odsúdený na 17-ročný trest odňatia slobody za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, známej ako sátorovci. Drevenák nenastúpil na výkon trestu. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Auto bolo nájdené v Gabčíkove," priblížila polícia. Zároveň žiada občanov o to, aby akékoľvek informácie o jeho osobe poskytovali výlučne na čísle 158.

Najvyšší súd SR na utorňajšom (8. 10.) pojednávaní zamietol odvolanie Drevenáka voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho v marci odsúdil na 17-ročný trest odňatia slobody. Drevenák bol obžalovaný ako niekdajší policajt, ktorý mal počas svojej služby poskytovať sátorovcom informácie o úmysloch polície.

Zločinecká skupina sátorovcov pôsobila na južnom Slovensku. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry sátorovci v počte vrážd nemajú konkurenciu nielen na území Slovenska. Medzi najbrutálnejšie popravy sátorovcov, za ktoré boli súdení, patrí vražda "vlastného" Andreja Reisza, ktorého zastrelili v roku 2006 a následne jeho telo rozporciovali, niektoré kusy pomleli a hodili do rieky. Rovnako brutálna bola aj vražda bosa ich gangu Ľudovíta Sátora v roku 2010. Jeho kostrové pozostatky sa doteraz nenašli a rovnako ani zbraň.