Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V prípade nástenkového tendra prokurátor podal obžalobu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva.

Bratislava 24. októbra (TASR) – V prípade „nástenkového tendra“ prokurátor podal obžalobu na päť osôb. TASR informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 19. 10. 2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na päť osôb, a to Mariána J., Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K.," uviedla Tökölyová.

Podľa jej slov na obvineného Mariána J. podal prokurátor obžalobu za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom, v jednočinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Na Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K. je už podaná obžaloba za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo. O kreslo vtedy prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany - Marián J. a neskôr jeho nástupca Igor Š.