Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

ÚŠP: V prípade spravovania majetku SVP sa rieši aj jeho zaistenie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prokurátor dňa 4. decembra 2023 zaistil všetkým obvineným osobám ich majetky, avšak toto rozhodnutie bolo súdom dňa 2. februára zrušené a vrátené prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry.

Bratislava 8. marca (TASR) - V prípade podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v Slovenskom vodohospodárskom podniku (SVP) a Vodohospodárskej výstavbe (VV) prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nanovo rozhoduje o zaistení majetku obvinených. Predchádzajúce rozhodnutie súd vo februári zrušil. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a ÚŠP Jana Tökölyová.

"Prokurátor dňa 4. decembra 2023 zaistil všetkým obvineným osobám ich majetky, avšak toto rozhodnutie bolo súdom dňa 2. februára zrušené a vrátené prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry na nové konanie a rozhodnutie. V súčasnosti prokurátor rozhoduje aj o podaných sťažnostiach obvinených," uviedla hovorkyňa.

Vlani v novembri zasahovala Národná kriminálna agentúra v prípade, ktorý sa okrem iného týkal podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch SVP a VV. V prípade obvinili deväť fyzických a jednu právnickú osobu. Obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.