Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ústredná komisia pre referendum zatiaľ nedostala žiadne podnety

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ak sa situácia nezmení, komisia by sa mala najbližšie zísť až v deň konania referenda.

Bratislava 1. februára (TASR) - Ústredná komisia pre referendum zatiaľ nemusela v súvislosti s nadchádzajúcim referendom o ochrane rodiny riešiť žiadne podnety. TASR to potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán sekcie Verejnej správy Ministerstva vnútra SR Eva Chmelová.

"Ústredná komisia pre referendum nedostala žiadne podnety, sťažnosti či iné podania," priblížila Chmelová. Ak sa situácia nezmení, komisia by sa mala najbližšie zísť až v deň konania referenda.

Plebiscit sa uskutoční v sobotu 7. februára. Svoj hlas môžu občania odovzdať v hlasovacích miestnostiach v čase od 07.00 h do 22.00 h.

Občania sa budú v referende vyjadrovať k trom otázkam, a síce, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou; či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebola umožnená adopcia a následná výchova detí a či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo samotné deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.