Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

O dotácie pre obete domáceho násilia možno žiadať do 11. júna

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úrad vlády (ÚV) SR predĺžil termín na podávanie žiadostí, lebo chce umožniť požiadať o financie čo možno najväčšiemu počtu žiadateľov.

Bratislava 26. mája (TASR) - O dotácie pre obete domáceho násilia možno žiadať do 11. júna. Úrad vlády (ÚV) SR predĺžil termín na podávanie žiadostí, lebo chce umožniť požiadať o financie čo možno najväčšiemu počtu žiadateľov. TASR o tom informovali z tlačového odbor ÚV SR.

"O dotácie z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR v oblasti pomoci obetiam domáceho násilia a ich deťom na rok 2021 do dnešného dňa prejavilo záujem 26 žiadateľov v objeme viac ako jedného milióna eur, pričom disponibilné prostriedky sú vo výške troch miliónov eur," spresnili s tým, že väčšina doterajších žiadateľov je neverejným poskytovateľom sociálnych služieb.

Podmienky na poskytnutie dotácie sú zverejnené na internetovom sídle ÚV SR. "V súčasnej dobe už prebieha formálna kontrola doposiaľ predložených žiadostí, čiže žiadosti, ktoré splnia podmienky poskytnutia, budú postúpené na vydanie rozhodnutia predsedu vlády SR. O poskytnutí dotácie z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR rozhoduje predseda vlády SR," doplnili.