Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Ficovi k opätovnému získaniu funkcie premiéra blahoželal aj Obama

Americký prezident Barack Obama (vpravo) víta slovenského premiéra Roberta Fica (vľavo) v rezidencii veľvyslanectva USA pred spoločnou večerou, 8. apríla 2010 v Prahe. Foto: TASR/Tomáš Halász

V liste americký prezident Barack Obama zaželal zároveň zdôraznil, že na základe výsledkov parlamentných volieb je tento mandát podporený silnou dôverou domácich obyvateľov.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Americký prezident Barack Obama zablahoželal predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SD) k opätovnému získaniu funkcie premiéra.

V liste, ktorý šéfovi sociálnych demokratov odovzdal v stredu (25.4.) veľvyslanec USA na Slovensku Theodore Sedgwick, mu zaželal veľa úspechov v jeho pôsobení na čele vlády SR. Zároveň zdôraznil, že na základe výsledkov parlamentných volieb je tento mandát podporený silnou dôverou domácich obyvateľov.

"V liste ďalej uviedol, že Slovensko je významným spojencom NATO v Afganistane a poďakoval sa za dodržiavanie záväzkov našej krajiny v tomto regióne. Zároveň ocenil pôsobenie Slovenska v oblasti boja proti terorizmu, účasť krajiny na programe otvoreného vládnutia či konkrétne aktivity pri podpore demokratických reforiem v Tunisku," informoval Úrad vlády (ÚV) SR.

Obama tiež vyjadril želanie pokračovať i naďalej v spoločnom posilňovaní vzájomnej spolupráce a priateľstva medzi oboma krajinami.