Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Návštevnosť kúpalísk bola tento týždeň priemerná

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Pavol Zachar

Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva SR, ktorý kvalitu vody pravidelne sleduje. Platí zákaz kúpania sa na bratislavskej Kuchajde aj pre všetky bazény kúpaliska v Detve.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Ľudia navštevovali tento týždeň skôr umelé ako prírodné kúpaliská. Verejnosť nechodila k vode vo veľkom počte, návštevnosť bola priemerná. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorý kvalitu vody pravidelne sleduje. Hygienici po tieto dni nenašli závažné problémy v prevádzkovaní kúpalísk.

Verejnosti je momentálne k dispozícii 16 prírodných a 186 umelých kúpalísk s vhodnou vodou. "Stále platí zákaz kúpania sa na bratislavskom prírodnom kúpalisku Kuchajda, podmienky sú tam nevyhovujúce," povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas z ÚVZ SR. Zákaz kúpania sa vydali úrady aj pre všetky bazény kúpaliska v Detve. Deťom, alergikom či ľudom so slabou imunitou hygienici neodporúčajú kúpať sa v bazénoch v rekreačnej oblasti Kurinec v Rimavskej Sobote.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.