Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Pozor na túto farbu na telo, obsahuje Phetol

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečným kozmetickým výrobkom v Európskej únii, ktorý sa môže nachádzať aj na Slovensku. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) ho nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, informoval TASR hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Na snímke nebezpečný výrobok - ide o hennu farbu na telo pod názvom Henna black značky Hemani. V produkte, vyrobenom v Pakistane, zistili prítomnosť látky phenol. Tá je na zozname látok, ktoré nesmú byť zložkou kozmetických výrobkov. Foto: TASR - ÚVZ SR

V produkte, vyrobenom v Pakistane, zistili prítomnosť látky phenol.

Bratislava 1. júla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečným kozmetickým výrobkom v Európskej únii, ktorý sa môže nachádzať aj na Slovensku. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) ho nahlásili kontrolné orgány v Nemecku.

Ako TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, ide o henna farbu na telo pod názvom Henna black značky Hemani. V produkte, vyrobenom v Pakistane, zistili prítomnosť látky phenol. Tá je na zozname látok, ktoré nesmú byť zložkou kozmetických výrobkov.