Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

POZOR: Možno máte doma nebezpečný krém

rad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou, ide o krém. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.Nebezpečný je krém s názvom Aneeza Gold Beauty cream neuvedenej značky. Ide o číslo výrobku MFB 03/19 EXP 03/21 s čiarovým kódom 1143723500026 z Pakistanu. ÚVZ SR informuje, že vo výrobku sa nachádza ortuť. Nebezpečný kozmetický výrobok nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán vo Švédsku. Foto: TASR - ÚVZ SR

Úrad verejného zdravotníctva informuje, že vo výrobku sa nachádza ortuť.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou, ide o krém. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Nebezpečný je krém s názvom Aneeza Gold Beauty cream neuvedenej značky. Ide o číslo výrobku MFB 03/19 EXP 03/21 s čiarovým kódom 1143723500026 z Pakistanu. ÚVZ SR informuje, že vo výrobku sa nachádza ortuť.

Nebezpečný kozmetický výrobok nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán vo Švédsku.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou, ide o krém. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas.Nebezpečný je krém s názvom Aneeza Gold Beauty cream neuvedenej značky. Ide o číslo výrobku MFB 03/19 EXP 03/21 s čiarovým kódom 1143723500026 z Pakistanu. ÚVZ SR informuje, že vo výrobku sa nachádza ortuť. Nebezpečný kozmetický výrobok nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán vo Švédsku.
Foto: TASR - ÚVZ SR