Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

V blízkosti rakúsko-slovenskej hranice budujú tábor pre utečencov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Starosta prihraničnej rakúskej obce Wolfsthal Gerhard Schödinger pre portál uviedol, že tábor vo forme kontajnerových domov je určený na krátkodobé umiestnenie 40 až 60 imigrantov.

Bratislava 25. augusta (TASR) - V tesnej blízkosti rakúsko-slovenskej hranice, na hraničnom priechode Petržalka-Berg, vyrastá tábor pre imigrantov. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk. Tábor stavujú na rakúskom území a slúžiť byť mal utečencom zo Sýrie.

DALSIE VLNY MIGRANTOV DO EU by terazmedia

Starosta prihraničnej rakúskej obce Wolfsthal Gerhard Schödinger pre portál uviedol, že tábor vo forme kontajnerových domov je určený na krátkodobé umiestnenie 40 až 60 imigrantov. Dve tretiny ubytovaných bude takých, čo migrujú sami. Ostatnú časť majú tvoriť rodiny.

Aktuality.sk ďalej informujú, že núdzové bývanie by v tesnej blízkosti rakúsko-slovenskej hranice nemalo byť umiestnené dlhšie ako tri roky a postupne by tu malo dochádzať k znižovaniu počtu azylantov. Tento tábor pre utečencov mal podľa portálu vyrásť v neďalekom Marcheggu, avšak jeho obyvatelia boli proti.