Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

V Bratislave predstavili verejnosti slovenské národné plemená psov

Výstava psov Victory Show 2017 v bratislavskej Inchebe. Na snímke zľava slovenský čuvač, československý ovčiak a slovenský kopov. Bratislava, 18. februára 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

Výstavu dnes navštívila aj ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS).

Bratislava 18. februára (TASR) – Predstavenie výsledkov šľachtiteľskej práce slovenských chovateľov je cieľom Svetovej špeciálnej výstavy slovenských národných plemien, ktorá sa dnes uskutočňuje na výstavisku Incheba v Bratislave. Návštevníci mohli v rámci výstavy vidieť päť slovenských národných plemien: Československý vlčiak, Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač a Tatranský durič.



Výstavu dnes navštívila aj ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS). "Ide o plemená, na ktoré sme mimoriadne hrdí, lebo nie je to práca terajších chovateľov a šľachtiteľov, ale je to práca našich predkov,“ uviedla Matečná. Pripomenula, že plemeno Tatranský durič je ešte v procese uznávania a čaká na medzinárodné uznanie.



"Chcela by som týmto vyzvať, keďže ide o národné, ale aj kultúrne bohatstvo, všetkých chovateľov, ktorí majú radi psíkov, aby sa týmto slovenským národným plemenám venovali a dávali im tú pozornosť, ktorú si naozaj zaslúžia,“ dodala Matečná.



Organizátorom výstavy je Slovenská kynologická jednota.