Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V Bratislavskom a Trnavskom kraji zasahovali hasiči do rána 350-krát

Na snímke hasičské auto vyráža na výjazd počas silných búrok v Bratislave 6 júna 2018. Foto: TASR/Jakub Kotian

V Bratislavskom kraji bolo zaznamenaných 200 udalostí, z toho 180 v hlavnom meste. V Trnavskom kraji zasahovali hasiči najčastejšie v Dunajskej Strede.

Bratislava 7. júna (TASR) - Takmer 1200 hovorov, z toho 764 v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), prijalo počas stredy (6.6.) operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v súvislosti so silným prívalovým dažďom.

Hasiči zasahovali aj počas noci, situácia sa však upokojila a počet ich výjazdov od 22. hodiny doposiaľ v Bratislavskom a Trnavskom samosprávnom kraji nepresiahol dve desiatky.



Hasiči najčastejšie odčerpávali vodu zo zatopených priestorov a ciest a odstraňovali popadané stromy. Celkom zasahovali pri 350 udalostiach. Pri zásahoch pomáhali aj dobrovoľní hasiči.



Úseky v hlavnom meste, na ktorých pre stredajší (6.6.) vytrvalý dážď platili dopravné obmedzenia, sú už prejazdné. Výnimkou je Lazaretská ulica (úsek Špitálska – Cukrová). TASR to potvrdila Veronika Slamková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.