Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

V charitatívnom behu Mary’s Meals vybehali 103.700 porcií jedla

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nejde o športové výkony, ale o dobrý skutok, ktorý môže urobiť naozaj každý, skonštatovala jedna z organizátoriek behu Alexandra Murínová.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Celkovo 103.700 porcií jedla pre deti v núdzi vybehali bežci počas 4. ročníka charitatívneho behu Mary’s Meals. Zabezpečiť sa im podarilo jedlo v škole pre 510 detí počas celého roka. Okrem Slovákov pomáhali bežci z ďalších šiestich krajín. Beh mohli absolvovať fyzicky vo Vysokých Tatrách alebo "virtuálne", kdekoľvek na Slovensku či vo svete. Na osemkilometrovej trati v Tatranskej Lomnici odštartovalo 64 bežcov, viac ako 400 sa zapojilo virtuálne.

"Štvrtý ročník bol naozaj výnimočný svojím posolstvom. Ešte viac ako inokedy sme chceli, aby si bežci uvedomili, ako vie ich snaha pozitívne ovplyvniť životy najnúdznejších detí. Nejde o športové výkony, ale o dobrý skutok, ktorý môže urobiť naozaj každý," skonštatovala jedna z organizátoriek behu Alexandra Murínová.

Charitatívny beh Mary's Meals Charity Run je každoročne organizovaný na podporu projektu Mary's Meals. Poskytuje jedlo v školách už viac ako 2,2 milióna detí žijúcim v extrémnej chudobe v 20 krajinách sveta. Celá výška štartovného putuje na verejnú zbierku určenú na financovanie školského stravovacieho programu Mary's Meals. Jedlo deťom v školách varia a podávajú dobrovoľníci z tamojších komunít a pripravujú ho z lokálne vypestovaných surovín.