Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Slovensko

V hre LOTO padol 13. tohtoročný jackpot

Žrebovanie americkej lotérie Powerball vo floridskom Tallahassee, 28. novembra 2012. Foto: TASR/AP Photo

Majiteľ šťastného žrebu vyhral v stredu 471-tisíc eur.

Bratislava 20. decembra (TASR) - V stredu (19.12.) sa v žrebovaní hry LOTO podarilo v druhom ťahu jednému z hráčov vyhrať 471.000 eur. Šťastný majiteľ výherného žrebu, ktorým padol 13. tohtoročný jackpot, uzavrel stávku v Banskobystrickom kraji.

Ako informoval hovorca národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Rastislav Čépe, hráč vyplnil 10 herných polí a uzavrel stávku na dve žrebovania. Zároveň sa zapojil aj do doplnkovej hry JOKER. "Za celú stávku zaplatil 14,70 eura," uviedol hovorca.

Čépe ďalej informoval, že žrebovania v hre LOTO, ktoré bývajú štandardne v nedeľu a v stredu, vianočné sviatky neovplyvnia. Podľa hovorcu však musia mať hráči na pamäti, že na Štedrý deň a na Prvý sviatok vianočný nebudú môcť uzavrieť svoje stávky a ani si nebudú môcť dať vyplatiť výhry. "Všetky technologické systémy prijímania stávok, ich overovania a vyplácania výhier budú vypnuté," zdôvodnil Čépe.

V stredu 26. decembra, na Druhý sviatok vianočný, už začnú technologické systémy lotériovej spoločnosti TIPOS fungovať v štandardnom režime. "Hráči budú môcť uzavrieť na obchodných miestach stávky na hry LOTO, JOKER, LOTO 5 z 35 a KENO 10 do 18.00 h. Výherné čísla pre uvedené hry budú tiež vyžrebované v stredu, v tradičnom čase," uviedol hovorca.