Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V hre o kreslo ministra sú vraj E. Tomáš, J. Podmanický a D. Jarjabek

Dušan Jarjabek, archívne foto. Foto: TASR - Andrej Galica

Priorita je podľa slov Dušana Jarjabka vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, následne dohoda v koalícii a až potom ďalšie veci.

Bratislava 7. marca (TASR) - Smer-SD začal hľadať nového ministra kultúry, ktorý nahradí Mareka Maďariča. Podľa informácií TASR sú v hre tri mená, poslanci Národnej rady SR Erik Tomáš, Ján Podmanický a Dušan Jarjabek.

"Sú to len mediálne špekulácie. Neviem o tom, že by predsedníctvo Smeru-SD prijalo v tejto veci nejaké rozhodnutia," uviedol Tomáš. Strana sa podľa jeho slov naplno sústreďuje na stabilizáciu vládnej koalície. "Logicky sa až po vyriešení situácie môže diskutovať o personálnych zmenách vo vláde," doplnil.

Jarjabek tvrdí, že o tom neuvažoval, ani neuvažuje. "Dnes sa riešia iné veci. Pre mňa je dôležité, aby nastal istý dohovor v rámci koalície, aby vláda mohla fungovať ďalej a spoločenská situácia sa dostala do normálu," uviedol predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá.

Priorita je podľa jeho slov vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, následne dohoda v koalícii a až potom ďalšie veci. "Kto bude minister kultúry, ma v tejto chvíli až tak nezaujíma," doplnil Jarjabek. S Podmanickým sa TASR zatiaľ spojiť nepodarilo.

Maďarič z funkcie odišiel po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Ministerstvo dočasne povedie vicepremiér pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.