Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V Jadrovej elektrárni v Mochovciach zahynul človek

Na snímke dostavba tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce (EMO34) 20. januára 2015. Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pri zváraní dvoch mužov zasiahol plyn argón. Peter († 28) zomrel, ďalší dvaja sú zranení, jedného prevážajú do nemocnice.

Bratislava 28. mája (Teraz.sk) - V Jadrovej elektrárni v Mochovciach dnes zahynul človek. Pri zváraní dvoch mužov zasiahol plyn argón. Peter († 28) zomrel, ďalší dvaja sú zranení, jedného prevážajú do nemocnice. Píše o tom portál cas.sk.

Privolaní záchranári sa snažili Petra H. († 28) oživiť, avšak ich snaha bola márna. Na mieste boli aj ďalší muži - Petrov otec Vladimír H. (56) z dediny v okrese Sobrance a Ivan B. (28) z obce v okrese Krupina.

Jedného intoxikovaného prevážajú do nemocnice - potvrdil hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel. Na mieste je polícia, ktorá zisťuje podrobnosti udalosti, povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Hovorkyňa Slovenských elektrární Jana Burdová pre Čas.sk uviedla, že išlo o zamestnanca dodávateľskej firmy, nie zamestnanca Slovenských elektrární.