Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

V Karáčoniho paláci nebude MŠ, ale administratívne priestory

Na archívnej snímke budova Karáčoniho paláca. Foto: TASR Jaroslav Novák

Úrad vlády (ÚV) SR má v súčasnosti časť zamestnancov v súkromných priestorov v budove Park One a časť zamestnancov v budove Lakeside Park v Bratislave.

Bratislava 18. januára (TASR) - V Karáčoniho paláci v Bratislave nebude materská škôlka pre štátnych zamestnancov. Z technických dôvodov to nie je možné realizovať. Po novom by sa v paláci mali zriadiť administratívne priestory, čo má prispieť k efektívnejšiemu využívaniu verejných financií. Vyplýva to z návrhu, ktorý vo štvrtok zobrala vláda na vedomie.

Úrad vlády (ÚV) SR má v súčasnosti časť zamestnancov v súkromných priestorov v budove Park One a časť zamestnancov v budove Lakeside Park v Bratislave. "Za prenajaté privátne administratívne priestory v zmysle zmlúv o nájme nebytových priestorov platí nájomné a prevádzkové náklady prenajímateľom ročne 2.757.002 eur s DPH (Park One) a 1.800.901 eur s DPH (Lakeside Park Bratislava)," priblížil.

Z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska je podľa ÚV zotrvanie súčasného stavu a časti zamestnancov úradu vlády v prenajatých súkromných priestoroch neefektívne a enormne nehospodárne. "Preto je nutné zmeniť pôvodný zámer a pristúpiť v rámci rekonštrukcie výlučne na administratívne účely využitia," skonštatoval ÚV.

Národná kultúrna pamiatka Karáčoniho palác je majetkom Slovenskej republiky v správe ÚV a Kancelárie prezidenta SR.