Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

V kauze Gorila obvinili šamorínsku notárku

Foto: TASR/Milan Kapusta

Polícia obvinila notárku Dalmu N. zo Šamorína z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Šamorín/Trnava 21. júna (TASR) – Policajný tím, ktorý vyšetruje kauzu Gorila, obvinil z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa notárku Dalmu N. zo Šamorína. Notárka je podozrivá, že protizákonne osvedčila zápisnicu o vydržaní pozemku, kde stojí vila, ktorej pôvod polícia v súvislosti s Gorilou vyšetruje. Dom patrí firme HM Invest a obýva ho bývalý minister hospodárstva Jirko Malchárek. Informoval o tom dnes webový portál sme.sk.

Prípad dozoruje Okresná prokuratúra v Dunajskej Strede. Hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Marek Marcinkech pre TASR v danej súvislosti uviedol, že vyšetrovanie prípadu prebieha intenzívne, ale v súčasnom štádiu sa k tomu nemožno vyjadrovať.

Podľa sme.sk polícia Malchárkovu vilu vyšetruje už dlhšie. Ministra podozrieva, že ju nenadobudol v súlade so zákonom. Pozemok pôvodne patril Rádu milosrdných bratov, v roku 2003 ho na základe zápisnice o vydržaní získal dnes už mŕtvy Jozef Beňuška. Práve táto zápisnica o vydržaní mala byť schválená notárkou v rozpore so zákonom.