Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

V Kežmarku bude pokračovať súdny proces s Kuffovcami

Na archívnej snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa vchádzajú do súdnej siene na kežmarské pracovisko Okresného súdu v Poprade. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Súdne pojednávanie sa začalo v septembri minulého roka, všetci traja obžalovaní vo výpovedi pred sudcom vyhlásili, že sú nevinní.

Kežmarok 16. januára (TASR) - Na pracovisku Okresného súdu Poprad v Kežmarku bude v stredu 17. januára pokračovať súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov. Pojednávanie sa začne o 8.30 h, TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Obžalobe z prečinu nebezpečného vyhrážania formou spolupáchateľstva čelia Filip Kuffa a Štefan Kuffa, štátni tajomníci Ministerstva životného prostredia SR, spolu s Gregorom Kuffom. "V predmetnej trestnej veci súd na hlavnom pojednávaní bude za splnenia procesných podmienok pokračovať vo vykonávanom dokazovaní výsluchom predvolaných svedkov," uviedla Petrufová.

Súdne pojednávanie sa začalo v septembri minulého roka, všetci traja obžalovaní vo výpovedi pred sudcom vyhlásili, že sú nevinní. Poškodeným v prípade je Radoslav Ksiažek, ktorého mali podľa obžaloby Štefan Kuffa a jeho dvaja synovia fyzicky napadnúť a vyhrážať sa likvidáciou jemu i jeho blízkym. K incidentu medzi nimi a Ksiažekom malo dôjsť v júli 2021. Obžalobu Kuffovci považujú za neopodstatnenú, keďže je podľa nich založená na jedinom dôkaze. Sú presvedčení, že ide o politicky motivovanú kauzu a aj o pomstu za to, že Gregor Kuffa začal na území Kežmarku a v okolí podnikať v poľnohospodárstve a dostal sa tak do konfliktu s miestnou podnikateľkou.