Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

V. Mužík nastúpi do CME, bude sa venovať digitálnej transformácii

Vladimir Mužík Foto: Vladimir Mužík

Zároveň bude napomáhať k rozšíreniu, zlepšeniu a inovácii lineárnych programových formátov.

Bratislava 28. februára (TASR) - Vladimír Mužík nastúpi do CME na pozíciu "Director of Digital Transformation - Informative Programming". Bude pracovať na stratégii pre digitálny obsah a spolupracovať s redakčnou radou CME a riaditeľmi spravodajstva v jednotlivých krajinách. Zároveň bude napomáhať k rozšíreniu, zlepšeniu a inovácii lineárnych programových formátov s cieľom prispôsobiť ich tak, aby obstáli aj v digitálnom prostredí. TASR o tom informovala Michaela Papežová z CME.

"Počas mojej mediálnej kariéry som bol svedkom dramatickej digitalizácie tlačených médií. Ani televízne spravodajstvo nie je imúnne voči podobným, hlbokým zmenám. Pre televízne spravodajstvo a informačné programy je kľúčové využiť vzostup digitalizácie, aby zostali relevantnými. Z tejto výzvy mám radosť a teším sa, že budem môcť uplatniť svoje desaťročné mediálne skúsenosti a využiť ich na všetkých trhoch spoločnosti CME v strednej a východnej Európe," uviedol Mužík.

Mužík je novinár a mediálny expert. Pracoval ako šéfredaktor v Ringier Axel Springer Media. Následne nastúpil do spoločnosti CET 21 (dnes CME) na pozíciu vedúceho firemnej komunikácie. V roku 2011 nastúpil do TV Nova na pozíciu vedúceho spravodajstva. V roku 2014 sa stal generálnym riaditeľom spoločnosti MAFRA Slovakia. Ako potvrdil pre TASR, vo funkcii zostáva aj naďalej.