Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V Nemecku brutálne napadli mladú Slovenku cestou z práce

Foto: TASR/AP

Neznámy páchateľ prepadol 33-ročnú upratovačku a spôsobil jej vážne zranenia hlavy. Vrtuľník ju urgentne previezol do nemocnice.

Bratislava 27. júla (Teraz.sk) - Neznámy páchateľ v nedeľu ráno prepadol 33-ročnú Slovenku a spôsobil jej vážne zranenia hlavy, následkom čoho ju vrtuľník urýchlene previezol do nemocnice. Jej súčasný stav nie je známy. Útok sa mal odohrať v Hallbergmoose neďaleko nemeckého hlavného mesta. Ako uvádza portál Topky.sk, mladá Slovenka pracovala ako upratovačka a v čase útoku mala smerovať z práce do bytu na Karlstraße.

Páchateľa vyrušila okoloidúca svedkyňa, ktorá zmobilizovala záchranné zložky. Nemecká polícia už prešetruje okolnosti činu, pričom nevylučuje sexuálny motív. Günther Beck, hlavný komisár z policajného prezídia Horné Bavorsko sever, potvrdil, že zranená 33-ročná upratovačka je občiankou Slovenskej republiky.

Kriminalisti útok definovali ako pokus o zabitie. Predpokladajú, že muž už v minulosti napadol aj inú ženu. Podozrivý je podľa opisu vo veku tridsiatnika, má 180 cm a európsky výzor s krátkymi blond vlasmi. Pravdepodobne ide o cudzinca, pretože hovoril po nemecky so silným prízvukom.