Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V operácii Resolute Support v Afganistane bol zranený slovenský vojak

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Má ísť o príslušníka 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.

Bratislava 24. marca (TASR) - V operácii Resolute Support v Afganistane bol dnes v dopoludňajších hodinách (miestneho času) zranený pri výcviku slovenský vojak. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Ide o príslušníka 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.

"Slovenský vojak, ktorý bol dnes pri výcviku v Afganistane zranený, je nateraz mimo ohrozenia života," uviedla Capáková. Príslušník 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny bol počas výcviku strelieb z ručných zbraní zranený v oblasti brucha. Pravdepodobne úlomkami črepín. Vrtuľník ho previezol do poľnej nemocnice, kde je hospitalizovaný.

"Rodina vojaka už bola informovaná, avšak vzhľadom na to, že ide o príslušníka 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, nie je možné zverejniť jeho identitu," dodala Capáková.

Cieľom operácie Resolute Support je podpora afganskej vlády pri budovaní vlastných bezpečnostných síl, aby boli schopné čeliť bezpečnostným rizikám v krajine a boli pripravené prevziať zodpovednosť za vlastnú bezpečnosť bez podpory Severoatlantickej aliancie. Operácia má nebojový charakter.