Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

V Oraviciach horela chata, kde boli ubytované deti

Hasiči zasahovali pri požiari chaty v Oraviciach, okres Tvrdošín, v ktorej sú ubytované deti počas lyžiarskeho výcviku v nedeľu 14. februára 2016. Foto: TASR - HaZZ

Požiar, ktorý zachvátil chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, bol ohlásený dnes krátko po 07.00 h.

Bratislava 14. februára (TASR) - Hasiči zasahovali pri požiari chaty v Oraviciach (okres Tvrdošín), v ktorej sú ubytované deti počas lyžiarskeho výcviku. Informovala o tom Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar, ktorý zachvátil chatu s murovaným prízemím a drevenými podlažiami, bol ohlásený dnes krátko po 07.00 h. Hasičom sa ho podarilo lokalizovať krátko po 09.30 h. "Doposiaľ neboli hlásené zranené osoby," uviedla Jančovičová.

Na mieste zasahuje 40 hasičov s desiatimi autami. Profesionálnym hasičom z Tvrdošína vypomáhajú dobrovoľní hasiči z Vitanovej, Zuberca, Lieseku, Suchej Hory a Čimhovej. "Hasebné a záchranné práce sú značne komplikované nedostupným terénom, pričom hasiči zabezpečujú dodávku vody na požiarovisko jazierkovým systémom," opísala zásah Jančovičová.

HaZZ škodu predbežne vyčíslil na 500.000 eur. Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu MV SR v Bratislave, ktorá bude participovať na vyšetrovaní príčin vzniku požiaru.