Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V piatok sa v Bratislave zhromaždenie Za slušné Slovensko neuskutoční

Na snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska prijal zástupcov z iniciatívy Za slušné Slovensko, zľava Juraja Šeligu, Katarínu Nagyovú Pázmányovú, Táňu Sedlákovú a Karolínu Farskú 20. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Organizátori zároveň potvrdili, že nikam neodchádzajú a budú pozorne sledovať systémové zmeny, ku ktorým sa nová vláda prihlásila a o ktorých hovorí, že je pripravená ihneď ich realizovať.

Bratislava 22. marca (TASR) - Zhromaždenie Za slušné Slovensko sa v piatok (23.3.) v Bratislave neuskutoční. TASR to potvrdili jeho organizátori, ktorí to zdôvodňujú vymenovaním novej vlády.

"Od začiatku sme reprezentovali občiansky hlas a sme hrdí na to, čo dosiahol. Teraz sme sa dostali do bodu, kedy vidíme, že nasledujúce kroky spoločnosť delia a z občianskej pozície vieme povedať, že sú kroky, ktoré sa majú diať na ulici, a kroky ktoré sa majú diať v parlamente. Sú okamihy, ktoré nie sú jednoduché, ale aj o tomto je sloboda, zodpovednosť a slušnosť. Slušní občania rešpektujú ústavu," povedali organizátori.

Zároveň potvrdili, že "nikam neodchádzajú a budú pozorne sledovať systémové zmeny, ku ktorým sa nová vláda prihlásila a o ktorých hovorí, že je pripravená ihneď ich realizovať." Podľa nich to, čo vládna strana spravila doteraz, je absolútnym minimom. "Dnešok preto nie je bodkou, ale dvojbodkou. Preto zakladáme občiansku platformu "Za slušné Slovensko", ktorej cieľom je podporovať občiansku angažovanosť a spájať ľudí za spravodlivé a slušné Slovensko," vysvetlili s tým, že sú pripravení kedykoľvek vyjsť opäť do ulíc.

Pripomenuli, že budú vyvíjať rôzne formy občianskeho tlaku na to, aby bola vyšetrená vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a neboli žiadne podozrenia na prepojenie štátnych inštitúcii na organizovaný zločin. "Chceme vidieť, že ministerstvo vnútra funguje nezávisle a nie ako stranícka pobočka," uzavreli.