Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

V prípade expolicajta Ľuboša T. bude rozhodovať súd Bratislava V

Ilustračné foto Foto: TASR

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly v roku 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Bratislava 13. júna (TASR) – Prípad bývalého policajta Ľuboša T. bude aj naďalej prejednávať Okresný súd (OS) Bratislava V. TASR o tom informoval hovorca Kancelárie Najvyššieho súdu (NS) SR Boris Urbančík.

„Trestná vec vedená na OS Bratislava V sa tomuto súdu neodníma a neodníma sa ani Krajskému súdu v Bratislave,“ povedal Urbančík.

Obžalovaný Ľuboš T. žiadal, aby o jeho veci rozhodoval iný súd, NS SR mu však nevyhovel.

Posledné pojednávanie v tejto veci bolo naplánované na dnešný deň, termín však musel byť zrušený, pretože okresný súd musel čakať na rozhodnutie NS SR.

V januári tohto roka sudkyňa OS Bratislava V odročila hlavné pojednávanie krátko po jeho začiatku pre ďalšiu námietku zaujatosti, ktorú voči nej vzniesol obžalovaný. Na programe mal byť výsluch znalca a ďalších svedkov. Konanie obžalovaného vtedy označila sudkyňa aj za snahu o naťahovanie procesu.

Obžalovaný Ľuboš T. akékoľvek obštrukcie odmietol.

Ľuboša T. obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša T. prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.