Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V prípade lekára Liptáka je začaté trestné stíhanie, neobvinili nikoho

Lekár Peter Lipták Foto: Screenshot TABLET.TV

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu prijímania úplatku. Pre prebiehajúce vyšetrovanie polícia bližšie informácie neposkytla.

Bratislava 28. apríla (TASR) - V prípade zákroku polície v ordinácii lekára Petra Liptáka polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu prijímania úplatku. Pre prebiehajúce vyšetrovanie polícia bližšie informácie neposkytla. TASR informoval Martin Wäldl, hovorca Prezídia Policajného zboru.

„V rámci konania sú priebežne vykonávané a vyhodnocované všetky potrebné úkony, ktoré vedú a slúžia k náležitému objasneniu skutkového stavu predmetnej veci. Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť ďalšie informácie,“ povedal Wäldl.

Lekár Peter Lipták v pondelok (27.4.) uviedol pre TASR, že polícia obchádza jeho pacientov a okrem iného sa ich pýta, či od nich žiadal peniaze. Domnieva sa, že aj takýmto spôsobom chcú strážcovia zákona v jeho prípade zabezpečiť dôkazy.


Polícia zakročila v lekárovej ambulancii 13. marca tohto roka na základe príkazu na vydanie počítačových údajov, ktorý vyhotovil Úrad špeciálnej prokuratúry.

Všeobecný lekár Peter Lipták poskytol viacerým médiám vyjadrenia, v ktorých reagoval na obvinenie kardiológa Viliama Fischera z prijatia úplatku od pacientov. V Televíznych novinách Markízy sa rozhovoril o daroch od pacientov, ktoré každoročne prijíma. "Ja to robím tak, že prijmem od pacientov každý rok dary, čo ja viem, tak asi za 5000 eur," povedal. Reportáž Markízy, po ktorej sa téme začali venovať viaceré médiá, označil Lipták za mediálnu manipuláciu. Vo svojom blogu na sme.sk napísal, že za 30-ročnú kariéru všeobecného lekára mu úplatok ešte nikto neponúkol.