Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

V prípade sledovania novinárov obvinila NAKA päť osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Ivanič

Obvinení sú z pokračovacieho prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy.

Bratislava 3. marca (TASR) - V prípade sledovania novinárov obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) päť osôb vrátane Mariana K. a Petra T. Obvinení sú z pokračovacieho prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. TASR o tom informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Spresnil, že Marian K. mal požiadať Petra T., aby zabezpečil sledovanie a monitorovanie vopred určeného okruhu osôb, a to najmä novinárov. "Účelom malo byť získanie neverejných informácií týkajúcich sa ich súkromia," dodal. Peter T. mal osloviť Miroslava K. a ten mal vytvoriť sledovací tím. So Štefanom M. a Jurajom Š. mali zabezpečiť potrebnú techniku za finančné prostriedky poskytnuté Marianom K.

"Objekty sledovania mal určiť Marian K., a to konkrétne baru a kaviarne v Bratislave, kde sa schádzali novinári a politici," doplnil. Členovia sledovacieho tímu mali podľa Slivku vyhotovovať ich fotografie a videozáznamy zo stretnutí a rozhovorov.

"Podľa doposiaľ získaných informácií nemalo byť prekážkou ani to, keď sa v bare schádzala 'uzavretá spoločnosť'. Monitorovať mali aj okolie baru a kaviarne či ďalšie miesta v Bratislave a okolí," dodal Slivka.