Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V rámci charitatívneho projektu chcú ušiť 2000 nosičov detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nosiče šijú dobrovoľníci na verejných šitiach, od novembra sa ich uskutočnilo viac ako 20. V rámci projektu ich tiež vyrábajú v chránených dielňach v Piešťanoch a Bratislave.

Bratislava 28. marca (TASR) - Dvetisíc nosičov detí pre utečencov sa má ušiť do konca mája v rámci charitatívneho projektu Domov na mame. Ten okrem pomoci migrantom ponúka aj pomoc ľuďom na Slovensku, ktorí majú napríklad pre hendikep problém nájsť si prácu. Vďaka projektu putovalo na srbsko-macedónske hranice a do Grécka viac ako 360 nosičov.

Nosiče šijú dobrovoľníci na verejných šitiach, od novembra sa ich uskutočnilo viac ako 20. V rámci projektu ich tiež vyrábajú v chránených dielňach v Piešťanoch a Bratislave. "Chystáme spoluprácu aj s prešovským Krízovým centrom pre ženy, obete násilia My Mamy a snažíme sa tú sieť rozširovať, pričom vďaka grantu od Výzvy k ľudskosti vieme za šitie alebo naučenie šitia dobrovoľníkov ponúknuť aj finančnú odmenu, a tak pomáhame na dvoch stranách," hovorí jedna z autorov projektu Dana Kleinert.

Nosiče sa prostredníctvom konkrétnych preverených humanitárnych organizácií priebežne odvážajú priamo na miesta, kde sú najviac potrebné. Napríklad na srbsko–macedónske hranice a aktuálne aj do Grécka.

Charitatívny projekt Domov na mame, ktorý zastrešuje SLOVAK FASHION COUNCIL, má sympatizantov aj medzi známymi tvárami. Okrem iných ho svojou aktívnou účasťou na verejných podujatiach podporujú Lucia Hurajová, Henrieta Mičkovicová, Lujza Šrameková, Juraj Kemka, Richard Stanke, Ela Lehotská, Barbora Kardošová, Michal Hvorecký, Monika Kozelová, Zuzana Kizáková a Viera Dubačová.